Print

Hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Bandenadvies op maat. Vul je telefoonnummer in en wij bellen zo spoedig mogelijk terug!

Bandenspanning info van Bandenonline

Rijden met de juiste bandenspanning heeft vele voordelen. Door te rijden met precies genoeg lucht in uw autobanden voorkomt u onnodige (snelle) slijtage, rijdt u comfortabeler, veiliger en verbruikt u een stuk minder brandstof. Het voordeel van rijden met de juiste bandenspanning zorgt dus voor een langere levensduur van uw banden en kan u tot wel 2 volle brandstof tanks per jaar besparen. Controleer dus regelmatig de spanning van uw banden.

Juiste bandenspanning
De juiste bandenspanning kan verschillen per band en voertuig. De juiste bandenspanning voor uw banden kunt u terug vinden in het instructieboekje van uw voertuig, aan de binnenzijde van het brandstofklepje, aan de binnenkant van de bestuurdersportier of soms zelfs in het motorcompartiment.

Controleren van de bandenspanning
Bandenonline raadt aan om de bandenspanning te controleren wanneer de banden nog koud zijn. Dit wil zeggen dat u de bandenspanning voor aanvang van een rit of na maximaal 3 à 5 kilometer moet controleren. U dient de bandenspanning te controleren als de autobanden nog koud zijn aangezien banden warm worden tijdens het rijden en de bandenspanning dan stijgt. 

Gevolgen verkeerde bandenspanning
Allereerst is het onveilig om met een te lage of te hoge bandenspanning te rijden. De banden verliezen het optimale contact met het wegdek waardoor u als bestuurder de controle verliest. Naast de veiligheid heeft een verkeerde bandenspanning ook effect op uw brandstofverbruik en de levensduur van uw banden. 
Het voertuig kan door een te hoge bandenspanning (lichtjes) gaan stuiteren wat niet comfortabel is en de banden verkeerd afslijten. Bekijk hieronder de gevolgen.


Bandenonline info bandenspanning 

Bandenonline raadt aan
Bandenonline raadt aan om iedere maand uw banden(spanning) te (laten) controleren. Door regelmatig uw banden(spanning) te controleren weet u dat het contact met de weg nog goed is en u veilig en comfortabel kan blijven rijden.