Print

Hulp nodig?

Wij helpen u graag!

Bandenadvies op maat. Vul je telefoonnummer in en wij bellen zo spoedig mogelijk terug!

Balanceren & uitlijnen

U kunt uw banden bestelling thuis of direct laten afleveren bij een montagepunt naar keuze. Als de banden om de velgen worden gemonteerd worden deze gebalanceerd. Balanceren zorgt ervoor dat de velgen over de hele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto bij een wat hogere snelheid niet gaat bonken, wat de ophanging onnodig belast.

Een band die niet goed gebalanceerd is kan zorgen voor onnodige vibraties en evenwichtsgebrek bij het nemen van bochten. Bij een goed gebalanceerde velg is uw wegcontact beter. Dit bevordert de veiligheid en het rijcomfort van uw auto. Daarnaast betekent goed gebalanceerd ook een besparing in kosten, omdat extra slijtage wordt voorkomen. 

De montagepunten kunnen naast het monteren en balanceren ook zorg dragen voor het professioneel uitlijnen van uw auto. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Alleen een goed uitgelijnde auto rijdt echt prettig. Dit bespaart ook extra brandstofkosten en de auto is vele malen beter bestuurbaar.

Goed uitgelijnd betekent dat alle vier de velgen recht op het asfalt staan. Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Daarnaast is de juiste uitlijning van de wielen onder uw auto cruciaal voor uw verkeersveiligheid.

Informeer naar deze diensten bij uw montagepunt. Zij helpen u hier graag mee.